Home Ποδόσφαιρο Γιατί μπλέκεται τον Ολυμπιακό με τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια κύριε Βερναρδάκη;
Γιατί μπλέκεται τον Ολυμπιακό με τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια κύριε Βερναρδάκη;
0

Γιατί μπλέκεται τον Ολυμπιακό με τα μικροπολιτικά σας παιχνίδια κύριε Βερναρδάκη;

0
0

Σε εκδήλωση στην Καλαμάτα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, παρεβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, που αφού πρώτα αναφέρθηκε σε πολιτικά θέματα και κόντρες που δεν αφορούν τη θεματολογία μας του ιστότοπου μας, στη συνέχεια ανέφερε ότι τα ΜΜΕ και ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελούν βασικά εργαλεία επιχειρηματιών που λειτουργούν μονοπωλιακά.

Τη στιγμή εκείνη χτύπησε το τηλέφωνο ενός παρευρισκόμενου με ήχο κλήσης τον ύμνο του Ολυμπιακού. Ο αναπληρωτής Υπουργός τότε σχολίασε αυτολεξεί: «Ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη».

Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση και τα στελέχη της με την εμμονή τους απέναντι σε μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Επιχείρηση, την μοναδική στο είδος της και από τις λίγες εγχώριες Ανώνυμες Επιχειρήσεις που λειτουργεί σε διαφανή πρότυπα, πληρώνει τους φόρους της και είναι πρότυπο στην Ευρώπη με συχνές εγκωμιαστικές αναφορές από ξένα μέσα.

Ο Ύμνος είναι του Ολυμπιακού και όχι του Μαρινάκη ή του οποιουδήποτε, είναι προγενέστερος του κυρίου Βερναρδάκη, του κόμματος του και καμάρι της μισής και βάλε Ελλάδας, ώστε να σπιλώνεται από κομματικές εμμονές και επιχειρηματικά παιχνίδια.

Κύριε Υπουργέ με την ιδέα και τον λαό του Ολυμπιακού ούτε μπορείς να παίξεις, ούτε να τα βρωμίζεις με τα κατάπτυστα λόγια σου, ειδικά χωρίς στοιχεία και αποδείξεις.

Η αμορφωσιά τους και έλλειψη γνώσης των τύπων και των θεσμών πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη. Δυστυχώς δεν έχουν επίγνωση ότι είναι Θεσμικοί πολιτικοί παράγοντες και ο λόγος τους πρέπει να είναι ακριβής και στοιχειοθετημένος. Δυστυχώς νομίζουν ότι ακόμα μιλάνε με φίλους τους πίνοντας κρασάκι και κάνουν αμπελοκουβέντα, λέγοντας ότι τους κατέβει στο μυαλό και μετά κρύβονται πίσω από τη βουλευτική τους ασυλία. Από τέτοιες χοντράδες και λεπτομέρειες είναι αντιληπτή η άσχημη πορεία της χώρας μας με τους πολιτικούς που μας εκπροσωπούν, αλλά δε θα επεκταθώ περαιτέρω από την στιγμή που είμαστε αθλητικός ιστότοπος.

Φυσικά άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ και έντονη με την παρέμβαση του κυρίου Καράπαπα, Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που δήλωσε μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού Sport24:
«Ο σκοπός της παρέμβασής μου είναι να τοποθετηθώ σχετικά με κάποιες αναφορές του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Βερναρδάκη, για τις οποίες φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί. Ο κ. Βερναρδάκης σε μια εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στον Πρόεδρό της. Θέλω λοιπόν απευθυνόμενος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο να πω τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι υπόδειγμα οικονομικής λειτουργίας και μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη η οποία πληροί τις προϋποθέσεις και ικανοποιεί τα πιο αυστηρά προαπαιτούμενα του Financial Fair Play. Το έχουμε πει αρκετές φορές αυτό και το γνωρίζει όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επίσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ελέγχεται διαρκώς, όπως και όλες οι πολύ μεγάλες εταιρείες, από τις σημαντικότερες διεθνώς εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, γνωρίζετε ότι είναι από τους σημαντικότερους εφοπλιστές στον κόσμο και οι εταιρείες του είναι εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο που έχει τους πιο αυστηρούς ελέγχους παγκοσμίως.

Όσο δε για την Ελλάδα τα δεκάδες εκατομμύρια που ο κ. Μαρινάκης έχει επενδύσει στον Ολυμπιακό είναι χρήματα από την προσωπική του περιουσία που είναι δηλωμένη και φορολογείται στην Ελλάδα. Άρα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να ψάχνει κανείς να βρει, είναι όλα δηλωμένα και στο φως. Επίσης ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δώσει για φόρους στο ελληνικό δημόσιο περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Αν θέλει λοιπόν η Κυβέρνηση με τους Υφυπουργούς της να κάνει κάποιο έλεγχο στο πώς διακινείται το χρήμα στο ποδόσφαιρο, έστω και με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στο πλαίσιο αυτό ήταν η εκδήλωση αυτή στην Καλαμάτα, ας πάει να ελέγξει τις ΠΑΕ στις οποίες το χρήμα εισρέει από σωματεία με αμφιλεγόμενη λειτουργία.

Ας αφήσει τον Ολυμπιακό στον οποίο υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι δημόσια. Όλα είναι στο φως.
Επίσης, καλό είναι από τη στιγμή που περνάμε μια κρίση και στον τόπο υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα να επιλέγονται άνθρωποι στην Κυβέρνηση που θα μπορούν να λειτουργούν με μια σοβαρότητα. Μπορεί να μας πει ο κ. Βερναρδάκης ο ίδιος, ήδη θα έπρεπε να έχει βγει και να μας πει τι εννοούσε μ’ αυτά που είπε. Του τα είπε κάποιος; Έχει κάποια ένδειξη ή στοιχείο γι’ αυτά που λέει; Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει πάρει τα μέτρα της σε σχέση μ’ αυτά που είπε ο κ. Υπουργός.

Επίσης, όπως και να ‘χει, αν δεν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ο κ. Βερναρδάκης θα μηνυθεί αμέσως μόλις λήξει η αποχή των δικηγόρων γιατί οι αναφορές του είναι άκρως συκοφαντικές. Όπως είδατε, τις αναφορές του τις έχουν αναπαράγει ήδη ΜΜΕ πρόθυμα που παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Σας ξαναλέω ότι ο κ. Βερναρδάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Να μας πει τι ακριβώς εννοούσε σε σχέση τουλάχιστον μ’ αυτά που αφορούν στον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Αν δεν το κάνει είναι ένας κοινός συκοφάντης και σας το λέω εγώ που δεν έχω καμία ασυλία. Αν επιμείνει σε όσα είπε θα χρειαστεί να άρει κι αυτός την ασυλία του για να τα πούμε στα δικαστήρια».

Από την πλευρά μας ως φίλαθλοι του Ολυμπιακού αναμένουμε τις εξηγήσεις του κυρίου Βερναρδάκη, φυσικά τις αποδείξεις που έχει εναντίον της ΠΑΕ, αλλά περισσότερο αναμένουμε αν θα έχει την ευθιξία ο Υπουργός να άρει τη βουλευτική ασυλία του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων του, όπως αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες τις συνέπειες των πολιτικών που μας εκπροσωπούν.

Προσωπικά να δώσουμε τα συγχαρητήρια στην ΠΑΕ για την άμεση αντίδραση και την υπεράσπιση της ομάδας και της Ολυμπιακής ιδέας. Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της διοίκησης.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό ντοκουμέντο της παρέμβασης Καράπαπα.
https://www.youtube.com/watch?v=fYbTjAyA_xo

RED STYLLE

admin