Home Ποδόσφαιρο Η αλήθεια του Πογιέτ
Η αλήθεια του Πογιέτ
0

Η αλήθεια του Πογιέτ

0
0

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός στην ΑΕΚ αλλά και στον Παναθηναϊκό (στον ΠΑΟΚ έχουν τα δικά τους προβλήματα να ασχοληθούν) για το σπάσιμο του αήττητου του Ολυμπιακού φανερώνει για ακόμη μία φορά τη διαφορά επιπέδου των ερυθρόλευκων από τους διώκτες τους.

Ίσως μόνο ο Πογιέτ αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η αγωνιστική διαφορά Ολυμπιακού – ΑΕΚ είναι τεράστια και θέτει όρους ποιοτικών και ακριβών μεταγραφών για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους κιτρινόμαυρους. Η αλήθεια, ακόμη και σε στιγμές πανηγυρισμών, βρίσκει πάντα τον τρόπο να φανερωθεί.

Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός έχει συγκεντρωθεί στη μάχη των Βρυξελλών και την ανάγκη να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης από την Άντερλεχτ, κρατώντας ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη ως ο μοναδικός εκπρόσωπός του.

Ο Σίλβα και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να βρουν τον τρόπο για μία πειστική εμφάνιση για να «γλυκάνουν» ξανά τους οπαδούς τους αφού στα ελληνικά ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν πέτυχαν να μεταφέρουν στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους.

Το κίνητρο της ευρωπαϊκής διάκρισης (που θα βουλώσει και αρκετά ελληνικά στόματα) είναι αρκετό για να δώσει, ξανά, ζωντάνια στην ομάδα.

Υ.Γ.1 Σε καμία σοβαρή χώρα οι απειλές κατά της ζωής δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με την επικοινωνιακή πολιτική μιας ΠΑΕ. Αν συγκριθεί η έκταση που δόθηκε από κάποια ΜΜΕ στις απειλές Μελισσανίδης και στις δηλώσεις Θεοδωρίδη – Κασάμι γίνεται αντιληπτή η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Πλέον οι μάσκες έπεσαν.

Υ.Γ.2 Ο θόρυβος για τη διαιτησία εξυπηρετεί, διαχρονικά, τα συμφέρονται των ΠΑΕ. Η δική μου απορία είναι η εξής.
Ένας λάθος διαιτητή στοιχίζει έναν ή τρεις βαθμούς και σε περίπτωση συνεχόμενων λαθών άντε να χαθεί ένας τίτλος.
Ο εσκεμμένος υποβιβασμός για να σβηστούν χρέη στοιχίζει δύο κατηγορίες και μεγάλη μουτζούρα στην ιστορία μίας ομάδας.
Τα τελευταία 20 χρόνια ποιος έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην ΑΕΚ;
Οι διαιτητές που, όπως υποστηρίζουν, στέρησαν από την ομάδα βαθμούς ή όλοι εκείνοι (διοικούντες, ποδοσφαιριστές, οργανωμένοι οπαδοί, μελλοντικοί σωτήρες) που έστειλαν εσκεμμένα την ομάδα να αγωνιστεί στα γήπεδα της Β΄και Γ’ εθνικής;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Υ.Γ.3 Από την στιγμή που ο διαιτητής Καλογερόπουλος μέχρι πριν την έναρξη του αγώνα ήταν εκλεκτό μέλος της «εγκληματικής οργάνωσης» που τον προώθησε και τον έκανε διεθνή και εσκεμμένα πέρσι έκλεισε τα μάτια στο χέρι του Χάρα (έτσι υποστήριζαν στην ΑΕΚ) τι έγινε πριν την έναρξη του αγώνα και σφύριξε 50-50 (όπως πάντα υποστηρίζουν στην ΑΕΚ).
1. Ενιωσε τύψεις και αποφάσισε να γίνει ξανά τίμιος;
2. Απειλήθηκε;
3. Του δόθηκαν υποσχέσεις;
4. Ενιωσε άτρωτος επειδή έγινε διεθνής;
5. Του δόθηκαν υλικά ανταλλάγματα;

Υ.Γ.4 Υπάρχουν οι γκρίνιες που κρατάνε 2-3 ημέρες και η «κλάψα» που διαρκεί 20 χρόνια.

Τάσος Κώστας

admin