Home Blogs Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!
0

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!

0
0

Το θέατρο του παραλόγου ζούμε για ακόμη μία φορά στην Ελλάδα και υπεύθυνη είναι (και) αυτή τη φορά η ανίκανη και επικίνδυνη ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Με μια απίθανη, εκτός λογικής, απόφαση, (του στυλ πονάει κεφάλι- κόψει κεφάλι) ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ως αντίδραση στα επεισόδια που έκαναν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ματαίωσε το φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας. ‘Ετσι, απλά! Και πιθανότατα να υπάρχει συνέχεια…

Σαν να πηγαίνει ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης (τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσε και αυτός ο φωστήρας) και να κλείνει τα σχολεία, επειδή σε μια κατάληψη σε ένα σχολείο έγιναν επεισόδια και ζημιές!

Με την παράλογη απόφαση του Κοντονή συστρατεύθηκαν όλοι οι στερημένοι και φτωχομπατίρηδες της ελληνικής μίζερης πραγματικότητας: η ΑΕΚ (που φυσικά δεν την «παίρνει» να πάει κόντρα, μιας και περιμένει νέα για το γήπεδο), ο ΠΑΟ που προσπαθεί όλη τη χρονιά να βρει άλλοθι για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του «μεγαλοεπενδυτή» Αλαφούζου και ο ΠΑΟΚ, που αντί να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκαναν οι οπαδοί του, αλλά και για τα όσα τραγικά και εξωφρενικά είπε ο Σαββίδης και πριν και μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ζητάει και τα ρέστα από πάνω.

Μάλιστα, οι «3 καμπαλέρος της εξυγίανσης» δεν μένουν εκεί. Ζητούν από τον Υπουργό να προχωρήσει το καταστροφικό του έργο. Ο ΠΑΟΚ ζητάει τη διακοπή του πρωταθλήματος! Γιατί σύντροφε Ιγκνατίεβιτς; Επειδή δεν μπορείς να ελέγξεις τα «πρόβατά» σου;

Ο σκοπός τους φυσικά δεν είναι άλλος, παρά να πλήξουν τον Ολυμπιακό. Να τον πλήξουν οικονομικά, αλλά και όχι μόνο. Θέλουν να μικρύνουν όσο μπορούν ως μέγεθος το ελληνικό πρωτάθλημα και να το οδηγήσουν στην απαξίωση, με σκοπό να «διώξουν» τους καλούς παίκτες από τα ελληνικά γήπεδα. Ήδη κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίζονται με δηλώσεις τους απογοητευμένοι από όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ελλάδα (ο Ρόμπερτο σήμερα έκανε δηλώσεις πως ίσως ήρθε η ώρα να φύγει από την Ελλάδα).

Θέλουν να οδηγήσουν τις ελληνικές ομάδες σε αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, με την ελπίδα πως θα σταματήσει ο Ολυμπιακός να κάνει δυνατές επενδύσεις και να γιγαντώνεται.

Θέλουν να αποτρέψουν τις μεγάλες εταιρείες να επενδύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουν να στεγνώσουν από χρήματα την ποδοσφαιρική αγορά.

Δεν τους ενδιαφέρει πως θα δυναμώσουν τις ομάδες τους, αλλά πως θα αποδυναμωθεί ο Ολυμπιακός. Δεν τους ενδιαφέρει να φτιάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο (αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε επενδύσεις), αλλά να το καταβαραθρώσουν, ώστε να μπορούν να παίζουν και να ξεχωρίζουν οι Μαμουτέ, Άντονις και λοιποί σούπερ σταρς που έχουν στη σύνθεσή τους.

Να σας ενημερώσουμε όμως «κύριοι» πως ότι και να γίνει δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παραμένει δυνατός. Θα συνεχίσει να έχει τους καλύτερους παίκτες. Και φυσικά θα συνεχίσει να ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.

Φτου σας υποκριτές!

Δεν είναι όμως μόνο οι «εξυγιαντές» που παίζουν βρώμικο παιχνίδι (ειδικά) αυτές τις ημέρες. Είναι και οι φυλλάδες των «αντικειμενικών». Μετά τα όσα τραγικά και άθλια έγιναν στην Τούμπα προχθές, αντί να καταδικάσουν το γεγονός και να «βγάλουν στη σέντρα» τους ηθικούς, αλλά και φυσικούς υπεύθυνους των επεισοδίων, αναζητούν να βρουν βαθύτερα αίτια και όψιμες δικαιολογίες.

Αντί να περάσουν γενεές δεκατέσσερις τους χουλιγκάνους του ΠΑΟΚ, που χωρίς λόγο και αιτία (ακόμη και ορκισμένοι αντιολυμπιακοί, ο Σαμπράκος και ο Σερέτης πχ είπαν πως η διαιτησία του Παππά δεν δικαιολογούσε τα όσα έγιναν) τα έκαναν όλα μπουρδέλο, καίγοντας, σπάζοντας και απειλώντας ζωές με τις ενέργειές τους, τους δίνουν ελαφρυντικά μιλώντας για τη διαιτησία του Παππά.

Αντί να απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των θυτών, τους εξισώνουν με τα θύματα, κάνοντας φιλολογικές συζητήσεις με βαθύτερα νοήματα!

Θα κάνατε τα ίδια κύριοι «αντικειμενικοι» αν οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, αλλά σε αντίθετους ρόλους; Αν δηλαδή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλούσε σε οπαδική εκδήλωση και έλεγε πως όνειρό του είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη… Αν ο Κασάμι ανέβαζε ανάρτηση την ημέρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ γράφοντας «Let’s Fuck»… Αν στον αγώνα ο διαιτητής δεν έδινε 2 πέναλτι στον ΠΑΟΚ… Αν μπουκάλι ή ποτήρι που πετάχτηκε από την εξέδρα πετύχαινε τον Τούντορ… Αν με αφορμή μια άκρως αμφισβητούμενη φάση, ο Κασάμι έβριζε και έφτυνε διαιτητή και βοηθό… Αν μετά τη δικαιολογημένη αποβολή του Κασάμι οι οπαδοί του Ολυμπιακού έμπαιναν στο γήπεδο, πετούσαν φωτοβολίδες και γυάλινα μπουκάλια βότκα και κρασί… Αν μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαρινάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, απειλούσε θεούς και δαίμονες και απαιτούσε να μπει πρωθυπουργός και πρόεδρος στην ΕΠΟ από τον Πειραιά… Αν στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι οι δημοσιογράφοι του Ολυμπιακού τραμπούκιζαν τον Τούντορ…

Αν γίνονταν όλα αυτά τα παραπάνω «αν» τι θα γινόταν; Θα είχατε την ίδια αντίδραση; Θα βρίσκατε δικαιολογίες; Θα μιλούσατε για ελαφρυντικά; για «κακούργους» διαιτητές; πως θα αντιμετωπίζατε το Μαρινάκη;

Ρητορικά είναι το ερωτηματικά μου. Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά τι θα είχατε κάνει. θα είχαμε έκτακτα παραρτήματα στις φυλλάδες σας… Ρεπορτάζ και έκτακτες εκπομπές στα «τσοντοκάναλά» σας… Δεν θα είχατε αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα…

Ευτυχώς όμως σας έχουμε καταλάβει από καιρό…

admin