Home Ποδόσφαιρο Πλησιάζει επικίνδυνα το Grexit
Πλησιάζει επικίνδυνα το Grexit
0

Πλησιάζει επικίνδυνα το Grexit

0
0

Σε επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αφού η συνάντηση που είχε σήμερα με κλιμάκιο της FIFA και της UEFA -παρουσία της ΕΠΟ- απέβη άκαρπη. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν αλλάζει την απόφαση του για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας και όλα δείχνουν πως ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι προ των πυλών.

FIFA και UEFA απαίτησαν την άρση της απόφασης της Πολιτείας για τη ματαίωση του Κυπέλλου (έδωσαν μία εβδομάδα περιθώριο) μετά τα επεισόδια στην Τούμπα ενώ υπήρξαν διαφωνίες και σε διατάξεις του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του και έθεσε κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Οι απεσταλμένοι των Διεθνών Ομοσπονδιών δεν ήταν αρνητικοί στο θέμα της εξυγίανσης, αλλά τόνισαν πως είναι κάτι που θα πάρει χρόνο ενώ αντίθετα το Κύπελλο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα (ζήτησαν απάντηση από τον Υφυπουργό μέχρι την 1η Απριλίου).

Εκ μέρους της FIFA είχε προσέλθει κλιμάκιο με τον υπεύθυνο εθνικών ομοσπονδιών της ομοσπονδίας, Πρίμο Κορβάρο, τον πρόεδρο της κυπριακός ΠΟ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ενώ την UEFA εκπρόσώπησε ο νομικός εκπρόσωπος της συνομπονδίας, Άτζελο Ρηγόπουλος. Η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον εκτελεστικό διευθυντή Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο, Δημήτρη Δαβάκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο επικεφαλής της επιτροπής που όρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε: «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας.

Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου. Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά.

Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις.

Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

*Αρκετοί δεν καταλαβαίνουν τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα πιθανό Grexit του ποδοσφαίρου μας και ειδικά οι αντιολυμπιακοί θεωρούν πως μόνο η δική μας ομάδα θα θιχτεί.

Πάμε να δούμε μερικές από τις άμεσες συνέπειες για ΟΛΕΣ τις ομάδες:
-Οι ελληνικές ομάδες (οι εθνικές) και οι σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο εξωτερικό. Δεν θα μπορούν να δώσουν ούτε φιλικό αγώνα!
-Οι ξένοι παίκτες που αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες θα ζητήσουν και θα μείνουν ελεύθεροι (τσάμπα) από τις ομάδες του, ενώ δεν θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης άλλων καθώς ηΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα αλληλογραφίας, ούτε με τη FIFA, ούτε με την UEFA, ούτε με καμία άλλη ομοσπονδία.
-Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για όλες τις ομάδες από εισιτήρια, τηλεοπτικά, διαφημίσεις, ΟΠΑΠ, αφού το προϊόν θα υποβαθμιστεί σημαντικά.
-Τεράστια απώλεια εσόδων για το κράτος, αφού τα συμβόλαια των ομάδων με τους παίκτες φορολογούνται με 40%.

**Ναι, ο Ολυμπιακός θα χάσει τα χρήματα του Champions League, αλλά είστε σίγουροι πως εμείς θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα; Ο Ολυμπιακός που έχει πάνω από 20.000 διαρκείας; Που αν τυχόν πάμε σε Grexit δεν θα έχει λόγο να πάει σε κοινή διαχείριση των τηλεοπτικών διακιωμάτων και θα απαιτήσει αυτό που του αναλογεί; Που έχει αποδεδειγμένα το μεγαλύτερο επενδυτή στο τιμόνι του (και όχι λαμόγια, λαθρέμπορους και καναλάρχες);

Για ξανασκεφτείτε το καλύτερα και βάλτε εσείς μυαλό στον επικίνδυνο Κοντονή!

admin