Home Blogs Πόση ξεφτίλα πια;
Πόση ξεφτίλα πια;
0

Πόση ξεφτίλα πια;

0
0

Δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά χθες βράδυ στο Facebook. Έγραψε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Είναι καθημερινά γελοίοι, αλλά απόψε τερμάτισαν τη γελοιότητα. Δεν πρόκειται κανείς από εμάς να ασχοληθεί μαζί τους. Τους αφήνουμε στο δράμα τους!»

Κώστα, αυτό που κάνουν καθημερινά έχει ξεπεράσει προ πολλού τη γελοιότητα. Λέγεται παραπληροφόρηση, λέγεται χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ψεύδη, λέγεται ξεφτίλα!

Μη φανταστείτε πως μιλάω για τον «Τουίτυ» και για τα «πράσινα» Μέσα. Αυτοί το έχουν τερματίσει από την πίκρα και τη δυστυχία (άλλωστε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»)! Για τους «αντικειμενικούς» μιλάω, που δεν χάνουν την ευκαιρία κάθε μέρα να βγάζουν χολή σε βάρος του Ολυμπιακού και να παραπληροφορούν τον κόσμο με ασύστολα ψεύδη.

Η τελευταία καραμέλα που βρήκαν μετά το χθεσινό παιχνίδι στα Χανιά του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά είναι πως ο διαιτητής Σπάθας θα έπρεπε να έχει διακόψει το παιχνίδι σε βάρος των ερυθρόλευκων με αφορμή τη ρίψη ενός αναπτήρα στον αμυντικό των γηπεδούχων Κουλιμπαλί. Μάλιστα, για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους χρησιμοποιούν και ένα απόσπασμα του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (και όχι του ΚΑΠ που μας ζάλισε ο Αλαφούζος).

Θέλετε να πάμε να τα δούμε μαζί;

Οι «αντικειμενικοί» λοιπόν (πχ το Gazzetta.gr, με ανυπόγραφο κείμενο φυσικά) γράφουν για το περιστατικό πως ο Κουλιμπαλί δέχθηκε τον αναπτήρα στο πόδι, έπεσε για λίγο κάτω και μετά σηκώθηκε δείχνοντας τον αναπτήρα στο διαιτητή Σπάθα. Εκτιμούν πως αν ο διαιτητής καταγράψει το περιστατικό στο φύλλο αγώνα τότε ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί, παραθέτοντας μάλιστα και μια παράγραφο του Άρθρου 15 (Ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες) του Πειθαρχικού Κώδικα. Με μια σημαντική υποσημείωση εδώ. Χρησιμοποιούν αυτό που τους βολεύει ή που θα ήθελαν να ισχύει.

Χρησιμοποιούν λοιπόν την Παράγραφο 3. Β. ε), που αναφέρει τα εξής (κατά λέξη): «Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.»

Υπάρχει όμως μια άλλη παραγραφούλα (3. Β. α), ελάχιστα πιο πάνω που αναφέρει τα εξής: «Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από εννιά χιλιάδες (9.000) ευρώ έως είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) ευρώ.»

Πείτε μου τώρα εσείς, που ξέρετε να διαβάζετε ελληνικά, ο αναπτήρας που πετάχθηκε προς το μέρος του Αφρικανού αμυντικού του Πλατανιά μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη; Φαντάζομαι η απάντηση είναι όχι (εκτός φυσικά και αν ο αναπτήρας ήταν Zippo, αναμμένος και ο Κουλιμπαλί είχε λουστεί με ευφλεκτο υλικό, όπως πολύ εύστοχα διάβασα στο Facebook!).

Παρόλο λοιπόν που οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, οι «αντικειμενικοί» γέμισαν τις «έγκριτες» ιστοσελίδες τους και τις φυλλάδες τους με κατεβατά για την πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού και για το Σπάθα «που έκλεισε τα μάτια», προκειμένου να παραπληροφορήσουν τον κόσμο (που δεν έχει τη δυνατότητα ή ακόμα και τη διάθεση να ψάξει να δει αν όσα του παρουσιάζουν ισχύουν) και να στρέψουν την κοινή γνώμη σε βάρος των ερυθρόλευκων.

Περιμένατε koriopolis, δεν σας κάθεται. Περιμένατε Noor1, φάγατε τα μούτρα σας. Περιμένατε παραίτηση Μαρινάκη, ακόμα γελάμε με την απόφαση. Πότε θα βάλετε μυαλό; Μα πόση ρεζίλα και ξεφτίλα πια!

*Για του λόγου το αληθές: http://www.epo.gr/media/files/KATASTATIKO_KANONISMOI/PEI8ARXIKOS_KODIKAS_EPO_2015_updated.pdf

admin