Home Blogs Πρέπει να το κερδίσεις!
Πρέπει να το κερδίσεις!
0

Πρέπει να το κερδίσεις!

0
0

Ο δεύτερος «τελικός», μετά τον πρώτο νικηφόρο με Μπαρτσελόνα, αύριο 07/01 στις 21:30 στη Βιτόρια με την Laboral Kutxa, είναι παιχνίδι που η νίκη σε φέρνει πιο κοντά με το πλεονέκτημα έδρας αν και είναι νωρίς ακόμα. Μπορεί με ήττα να μη χάνεσαι, όμως με νίκη ξεπερνάς έναν επίδοξο μνηστήρα και είναι η πρώτη από τις 4 έδρες που αν σπάσεις σε κάνει φαβορί για την επόμενη φάση. Αναμένεται στις 10 νίκες περίπου να παιχτεί η πρόκριση με το πλεονέκτημα έδρας.

Ευτυχώς προπονήθηκαν όλοι οι παίχτες και είναι στην αποστολή εκτός του Λοτζέσκι που αναμένεται να επανέλθει σε 10 ημέρες. Πρίντεζης και Τσάιρελης ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή. Από τους αντιπάλους σοβαρή απώλεια είναι ίσως ο Μπουρούσης που συνοδεύσε την σύζυγο του εσπευσμένα σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, για τον αιφνίδιο θάνατο του πεθερού του και είναι αμφίβολο αν θα είναι παρών στον αγώνα αφού αναμένεται να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πετάξει μόνο για το παιχνίδι αύριο για Βιτόρια και να ξαναφύγει με άδεια ώστε να στηρίξει την οικογένεια του, αλλά σίγουρα θα είναι καταβεβλημένος ακόμα και αν τα καταφέρει.

laboly2

Μετά τις εκατέρωθεν κολακευτικές δηλώσεις των αντιπάλων προπονητών και την εμφατική αναφορά σε άμυνα και σκληράδα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι το παιχνίδι θα κριθεί εκεί, όπως επίσης ότι ο νικητής θα είναι όποιος παρουσιάσει μεγαλύτερη συγκέντρωση για περισσότερο χρόνο.

Επειδή η Laboral στηρίζεται πολύ στην περιφέρεια, κλειδί θα είναι η άμυνα με άρνηση στους ψηλούς ώστε να μη δημιουργείτε σκαλοπάτι και να πασάρουν στον ελεύθερο στην περιφέρεια, όπως επίσης και η σκληρή περιφερειακή άμυνα. Μεγάλο ρόλο εδώ θα παίξει η αμυντική συμβολή του James που δείχνει ότι μπαίνει στο κλίμα σιγά σιγά, όπως και των άλλων ψηλών μας και σίγουρα αν απουσιάσει ο Μπουρούσης που είναι ο καλύτερος τους παίχτης μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Φυσικά για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις περισσότερα από όσα δεχτείς. Προέχει να συνεχίσει να ανεβαίνει ο αρχηγός μας, να βοηθήσει επιθετικά ο νεοαποκτηθείς Odom για όσο χρόνο χρειαστεί να ξεκουραστεί ο Σπανούλης και να πάρουμε εύστοχα σουτ από Μάντζαρη, Hackett, Strawberry και Αθηναίου ώστε να ανοίξουμε την άμυνα τους και να παίξουμε ορθολογικά στην επίθεση με υπομονή. Οδηγός μας το παιχνίδι με Μπαρτσελόνα και θα έρθει η νίκη.

laboly3

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε τελείως διαφορετικό παιχνίδι από το αντίστοιχο της πρώτης φάσης που είχε λήξει με 96-89 και νίκη των Ισπανών. Στο αυριανό παιχνίδι θα επικεντρωθούν οι δυο τους κυρίως στην άμυνα, αντί της επίθεσης και λογικά η ομάδα που θα καταφέρει να βάλει πάνω από 65 πόντους θα είναι η νικήτρια. Δεν πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως αναμένεται και μπορεί θα αντιμετωπίσει πρόβλημα να φύγει από τη Βασκωνία με το ροζ φύλλο αγώνα.

Υ.Γ. 1 Όσο πιο γρήγορα μπουν στην εξίσωση James και Odom μόνο θετικά θα λειτουργήσει για την ομάδα. Σε πρωταθλήματα μαραθώνιους σημαντικότερο ρόλο παίζει το rotation από τις μεγάλες νίκες και τις μεγάλες εμφανίσεις. Την κούπα θα την σηκώσει αυτός που θα έχει την μεγαλύτερη ενέργεια στους τελικούς και τις λιγότερες απώλειες από τραυματισμούς.
Υ.Γ. 2 Λίγες λεπτομέρειες μείνανε και να μας χαμογελάσει επιτέλους η τύχη με τους τραυματισμούς και το Βερολίνο θα είναι πιο κοντά από όσο και εμείς οι ίδιοι ελπίζουμε.
Υ.Γ. 3 Δεν μπορώ να το ελέγξω αλλά ανυπομονώ να βλέπω αυτή την ομάδα να παίζει, μου βγάζει κάτι που καμιά ομάδα δεν μου έβγαλε ποτέ.

Σε όσους αρέσουν τα άρθρα μου και γενικά Ολυμπιακά άρθρα με ακολουθείτε στην ομάδα μου!!!

https://www.facebook.com/groups/1020324454695613/

RED STYLLE

tags:
admin