Home Μπασκετ Σφαιρόπουλος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7»
Σφαιρόπουλος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7»
0

Σφαιρόπουλος: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7»

0
0

Ικανοποιημένος από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, η οποία ήρθε από την επίθεση, αλλά όχι και από την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την αποψινή αναμέτρηση.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την ομάδα του που δεν είχε ενέργεια στην άμυνα, σχολίασε (πρώτα φορά) τα σφυρίγματα του διαιτητή Σταματόπουλου, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου:

Η αρχική τοποθέτησή του: «Κρατάμε μόνο τη νίκη, όπως έγινε ο αγώνας. Είναι σημαντική αλλά σίγουρα η εμφάνισή μας, δε μας ικανοποιεί καθόλου. Δώσμαε τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε μια καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να βάλει κάποια σουτ.

Η άμυνα δεν είχε ενέργεια και ένταση. Επιθετικά ήμασταν καλοί, όχι όμως αμυντικά. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει, να μας περάσει και με έξι πόντους στην τελευταία περίοδο. Κάπου εκεί ξυπνήσαμε, δουλέψαμε με ενέργεια στην άμυνα. Βάλαμε δυο σουτ από έξω από τα πολλά ελεύθερα που είχαμε, πήραμε διαφορά και στο τέλος έγειρε η πλάστιγγα υπέρ μας. Σε ένα ματς που είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη. Να είμαστε πιο έτοιμοι για δύσκολα παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ κλείνουν όλοι στη ρακέτα και σου δίνουν τρίποντα. Αν δε τα βάζεις, όσο περνάει η ώρα, δεν έχει καθαρό μυαλό στο τέλος. Δυσκολεύεσαι να ευστοχήσεις. Αυτό έγινε. Μετράει η αποφασιστικότητα του τελευταίου εξαλέπτου. Πρέπει όμως να διορθώσουμε το πώς πάμε να παίξουμε τέτοια ματς. Και με άσχημο ποσοστό στις βολές, πετύχαμε 83 πόντους. Κερδίσαμε από την επίθεση, αλλά πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα. Ένα καλάθι ξεκάθαρο δυο πόντων, ο κύριος Σταματόπουλος το μέτρησε για τρεις. Μας έδωσε εις βάρος μας κάποια σφυρίγματα, θα πρέπει να προσέχουν τις επαφές και πως παίζεται η άμυνα. Ποτέ δε μιλάω για διαιτησία, αλλά σήμερα η διαιτησία του κύριου Σταματόπουλου δεν ήταν όπως έπρεπε»

Για τα ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του: «Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος να παίξεις ένα δύσκολο ματς και ο αντίπαλος σου δίνει τα σουτ όπως το κάνει ο ΠΑΟΚ, όταν χάσεις τα πρώτα δυο- τρία, μεγαλώνει η πίεση να ευστοχήσεις. Όσο περνάει η ώρα αυτό αυξάνεται και μετά σε κυριεύει το άγχος, δεν έχεις καθαρό μυαλό, δε διαβάζεις και στην άμυνα και το ένα φέρνει το άλλο. Τελικά βγάλαμε έναν αιφνιδιασμό, βάλαμε δυο σουτ από μακριά, ο Σπανούλης το μεγάλο τρίποντο. Αν είχαμε βάλει και δυο- τρία ελεύθερα, θα ‘ταν διαφορετικό το ματς».

Για το αν οι ερυθρόλευκοι υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ: «Εγώ δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Δεν υποτιμήσαμε αντιπάλους. Όταν παίζεις με την Χίμκι και τα δίνεις όλα για να κερδίσεις, σίγουρα θέλει να κάνεις restart να βρεις τα πνευματικά χαρίσματα για να παίξεις δύσκολο παιχνίδι και πάλι. Αυτή ήταν η κυριότερη αιτία. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ. Στο ΟΑΚΑ έχασε, ενώ έπρεπε να πα΄ρει το ματς, ήταν δικό του. Ήμασταν κουρασμένοι και νωθροί, δεν είχαμε ενέργεια».

Για την κατάσταση των Αγραβάνη και Αθηναίου: «Ο Αγραβάνης είναι με ίωση, θα έρθει να βγάλει ένα μέρος της προπόνησης. Ο Αθηναίου αισθάνεται ενοχλήσεις ακόμα. Θα δούμε. Να πω ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε στην αρχή προς τιμή της θύρας 7. Ήταν το λιγότερο που μπορούμε. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, είναι ακριβώς 35 χρόνια από αυτό το συμβάν. Το πιο σημαντικό είναι να τους έχουμε στη μνήμη μας και να τους τιμούμε. Για αυτό παίξαμε και με τις μαύρες εμφανίσεις».

Για τα θύματα της Θύρας 7: «Ήταν σημαντικό αυτό που έγινε στην αρχή του παιχνιδιού, που οι δύο ομάδες πήγαν και έδωσαν φόρο τιμής. Για εμάς ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι μία θλιβερή στιγμή για την ιστορία του συλλόγου. Τους αφιερώνουμε τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να τους έχουμε πάντα στις μνήμες μας».

admin