Home Μπασκετ Στο μυαλό του Παπανικολάου
Στο μυαλό του Παπανικολάου
0

Στο μυαλό του Παπανικολάου

0
0

Παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις από στελέχη των Nuggets (όπως του Αρτούρας Καρνισόβας, Αss. General Manager στην ομάδα) προς το αντίθετο, τελικά οι Σβώλοι έκαναν την έκπληξη και αποδέσμευσαν προχθές τον Κώστα Παπανικολάου. Από εκείνη τη στιγμή άναψαν, όπως ήταν λογικό, τα μεταγραφικά σενάρια που τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό.

Μαζέψαμε όλο το ρεπορτάζ για εσάς και σας ενημερώνουμε τι ισχύει και τι όχι.

Ποια είναι τα δεδομένα;

Πρώτον ο Παπανικολάου μέχρι τη Δευτέρα είναι στη Waiver List και όποια ομάδα από το ΝΒΑ θέλει, μπορεί να τον αποκτήσει με το υπάρχον συμβόλαιο. Αν δεν συμβεί αυτό, από τη Δευτέρα και μετά, γίνεται Restricted Free Agent στην Ευρώπη και η Μπαρτσελόνα που έχει τα δικαιώματά του μπορεί να ματσάρει οποιαδήποτε πρόταση του γίνει και να τον υπογράψει. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις του παίχτη.

papanikolaou denver3

Οι συνεντεύξεις του Σφαιρόπουλου:

Από τις 3 συνεντεύξεις (σε μία μέρα όλες) που έδωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Γιώργος Σφαιρόπουλος (αδελφός του προπονητή του Ολυμπιακού) προέκυψαν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα θέματα:

Πρώτον ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι έχει μέλλον στο ΝΒΑ ο Παπ. Δεύτερον ότι αυτό που θέλει, είναι να βρει ομάδα στην Ευρώπη, που να συμμετέχει στην Ευρωλίγκα και στην οποία να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Του έχει γίνει διερευνητική κρούση από τον Άρη, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως η πρόταση καταρχήν έχει απορριφθεί, μιας και οι Θεσσαλονικείς δεν παίζουν στην Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχει πρόταση από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό (ακόμα), όμως τον Κώστα τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο επιστροφής του στους ερυθρόλευκους, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε 4 χρόνια και καλύπτει τα θέλω του.

Και ο ίδιος ο παίχτης συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές πλέον για καριέρα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ (το μεγάλο του όνειρο) και αν θέλει να σώσει την καριέρα του πρέπει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, σε όλες τις συνεντεύξεις του, ο Έλληνας ατζέντης δήλωσε το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις και θα κάνουν την καλύτερη επιλογή για το μέλλον του Κώστα, τονίζοντας όμως ότι το οικονομικό δεν θα είναι το κυριότερο κριτήριό τους.

Τι έγινε πριν 3 μήνες;

Στην επιφάνεια ξαναβγήκε επίσης όλο το ρεπορτάζ σχετικά με το τι έγινε 3 μήνες πριν, όταν ο Παπανικολάου είχε και τη δεύτερη του ευκαιρία να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, υπογράφοντας στο Denver.

Όπως προκύπτει, ο Έλληνας φόργουορντ είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό να επιστρέψει, υπογράφοντας συμβόλαιο για 3 χρόνια με αποδοχές γύρω στα 600 χιλιάρικα ετησίως (την πρώτη χρονιά θα έπαιρνε 250). Μοναδικό αγκάθι, αυτό που χαλούσε τη δουλειά, ήταν το NBA Buy Out, που ήθελε ο Ολυμπιακός να μπει και να είναι υψηλό. Τελικά και όσο οι δύο πλευρές δεν μπορούσαν αν φτάσουν σε συμφωνία, προέκυψε η πρόταση από τους Nuggets και ο Κώστας επέστρεψε στο ΝΒΑ, που ήταν και η αρχική επιθυμία του.
Πλέον παρόμοιο θέμα δεν υπάρχει, αφού ο Παπ έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως οι Αγγελόπουλοι έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τον Κώστα. Το γεγονός ότι έφερε πολλά χρήματα στην ομάδα πηγαίνοντας στην Μπαρτσελόνα (την επόμενη χρονιά θα μπορούσε να φύγει τσάμπα προς το ΝΒΑ) εκτιμάται ακόμα. Μάλιστα λέγεται πως υπήρχε πάντα ανοιχτή πρόταση προς τον παίχτη, όταν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη να ενημερώσει τον Ολυμπιακό ποια ομάδα του έχει κάνει την καλύτερη πρόταση, ώστε να την ματσάρουν (αν φυσικά είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας).

Η Efes και η Lokomotive επίσης ενδιαφέρθηκαν φιλολογικά εκείνη την περίοδο χωρίς να προχωρήσει το ενδιάφερον τους, ενώ η πρώην ομάδα του, η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, αφενός γιατί είχαν πειραχθεί στη Βαρκελώνη από την αποχώρηση του πρόπερσι και αφετέρου γιατί είναι πλήρης στα Forward.

παπανικολαου ολυ1

Συμπεράσματα:

Από τα παραπάνω προκύπτει ένα αναμφισβήτητο γεγονός: Στο μυαλό του Παπανικολάου ο ιδανικός προορισμός του (αφού πλέον έσβησε το όνειρο του ΝΒΑ) είναι ο Ολυμπιακός.

Στη γλώσσα των μάνατζερ δεν συνηθίζεται η δήλωση προτίμησης προς μια συγκεκριμένη ομάδα για τον πελάτη του, για τους ευνόητους λόγους (δεν εξυπηρετούν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ή τις αντίστοιχες με άλλες ομάδες).

Ο ίδιος ο Κώστας, ξέρει ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή του στο λιμάνι θα του δώσει την ευκαιρία να αντιστρέψει την κακή ψυχολογία που έχει και να σώσει την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός θα του προσφέρει το υψηλό επίπεδο, τα αποδυτήρια που λάτρεψε και απογείωσαν την καριέρα του, έναν προπονητή που τον έχει σε τεράστια εκτίμηση, τη διαμονή στην πατρίδα του κοντά σε φίλους και συγγενείς και το χρόνο συμμετοχής που χρειάζεται για να γίνει ο παλιός, καλός Παπ.

Ποιες ομάδες μπορεί να ενδιαφερθούν;

Οι ομάδες που μπορεί να ενδιαφερθούν και έχουν τη δυνατότητα να τον ικανοποιήσουν αγωνιστικά και οικονομικά είναι η Efes, που θέλει Forward, αλλά είναι γνωστό πως στην ομάδα κυριαρχεί ο εγωισμός, ενώ και το κλίμα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο. Το γεγονός πως εκεί είναι ο Ντούντα, ο προπονητής που τον ανέδειξε, από μόνο του δεν ισοσταθμίζει την κατάσταση.

Η CSKA χρειάζεται 3άρι με αμυντικές ικανότητες, αλλά δεν φαίνεται να του ταιριάζει το κρύο κλίμα της Μόσχας αλλά και της ομάδας. Επίσης η ομάδα του Ιτούδη έχει πολλούς star, επομένως ούτε πολύ χρόνο θα βρει εκεί, αλλά ούτε και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προφανώς θα ενδιαφερθεί και η Kuban που ψάχνει 3άρι και θα θέλει να εκμεταλλευτεί τις σχέσεις του coach Μπαρτζώκα, με τον οποίο ο Κώστας γνωρίζονται από την Ελλάδα. Η Locomotive είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική, αλλά δεν ανήκει στις κορυφαίες ομάδες ακόμα για να τον δελεάζει ιδιαίτερα.

Άλλες ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να τον δελεάσουν είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Φενέρ και η Χίμκι αλλά καμιά από τις παραπάνω δεν ψάχνει παίχτη στη θέση του.

Τι χρειάζεται για να έρθει στον Ολυμπιακό;

Το μόνο που λείπει για να προχωρήσουμε στο γάμο και την επιστροφή του Κώστα στο λιμάνι, είναι να δείξει ο Ολυμπιακός (ο γαμπρός) επιθυμία να τον αποκτήσει μιας και η νύφη (ο Παπ) δείχνει ότι έρχεται τρέχοντας.

Papanikolaou

Έχει θέση στον Ολυμπιακό;

Στο μυαλό του Σφαιρόπουλου και των Αγγελόπουλων δεν είμαστε, για να ξέρουμε τις προθέσεις τους, αλλά οφείλουμε να εξετάσουμε και τα θέλω του Ολυμπιακού.

Την προκειμένη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης στο 3 με Lojeski, Strawberry και Παπαπέτρου, ενώ με την έλευση του Odom έχει και έναν παίχτη επιπλέον στην περιφέρεια. Η μόνη περίπτωση να χωρέσει είναι σαν back up του Πρίντεζη στο 4, όπου δεν πείθουν οι δοκιμές εκεί με Αγραβάνη και Παπαπέτρου και φαίνεται να είναι το μόνο αδύναμο σημείο της ομάδας.

Δεν θα έλεγε κανείς στον Ολυμπιακό όχι στην προσθήκη ενός παίχτη στο 4, ειδικά όταν είναι Έλληνας και δεν χάνει θέση στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Βέβαια ο Παπ, όταν αγωνιζόταν στην Ολυμπιακό έπαιζε στο 3, όπως και στους Nuggets, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις παιχτών που έρχονται ή γυρνάνε από το ΝΒΑ συνηθίζεται να παίζουν μία θέση πιο πάνω, ενώ και ο back up του Πρίντεζη είναι ο Παπαπέτρου που είναι 3άρι.

Με ύψος 2.06, τον μυϊκό όγκο που απέκτησε κατά τη παραμονή του στο ΝΒΑ, αλλά και τα αθλητικά χαρακτηριστικά του δε θα δυσκολευτεί μάλλον να καλύψει τη θέση.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως ο Παπανικολάου ήταν στο ξεκίνημα της ανάπτυξης της τρομερής φουρνιάς των ερυθρόλευκων, δεν θα δυσκολευτεί να εγκλιματιστεί στα γνώριμα για αυτόν αποδυτήρια, ενώ και τα χαρακτηριστικά του είναι ακριβώς στο στυλ του προπονητή και της ομάδας.

Τέλος, θα ήταν ιδανικό να προστεθεί στον κορμό των Ελλήνων, που έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε κορυφαίες πορείες και τίτλους, ένας ακόμη πρωτοκλασάτος Έλληνας.

Όλα αυτά βέβαια είναι σε θεωρητικό επίπεδο και μένει να δούμε αν τελικά θα δείξει ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός. Πάντως ο Παπανικολάου ξανάνοιξε την πόρτα και τους έκλεισε το μάτι.

Ο Παπανικολάου έχει μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, που τελειώνει ο πρώτος γύρος του ΤΟΡ 16 να βρει ομάδα, αλλά μάλλον θα την έχει βρει νωρίτερα…

RED STYLLE

admin