Home Ποδόσφαιρο Τους έκανε «ρόμπα» και στη Βρετανία ο Στιλ
Τους έκανε «ρόμπα» και στη Βρετανία ο Στιλ
0

Τους έκανε «ρόμπα» και στη Βρετανία ο Στιλ

0
0

Αυτό και αν είναι κατάντια και διασυρμός. Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Αλαφούζου ότι ο Παναθηναϊκός θα υπερασπιστεί τους προφυλακισμένους για τα τραγικά επεισόδια στη Λευκάδα, σήμερα είχαμε τις δηλώσεις του τερματοφύλακα του ΠΑΟ, Λουκ Στιλ, να έρχονται για να επιβεβαιώσουν την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα των πράσινων και τη σχέση του προέδρου τους με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Ο Βρετανός τερματοφύλακας του ΠΑΟ μίλησε στην εφημερίδα Daily Mail για όσα ζει και βιώνει στην Ελλάδα και πραγματικά είπε εξωφρενικά πράγματα. Ο Στιλ ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως οι οργανωμένοι οπαδοί των πράσινων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ντου στην προπόνηση της ομάδας, να τη σταματούν και να μιλούν στους παίκτες. Μάλιστα, όπως λέει, για να μιλήσει κάποιος παίκτης πρέπει να πάρει άδεια.

Πάμε να δούμε τι λέει αναλυτικά:

«Η επίσκεψή των οπαδών στην προπόνηση γίνεται χωρίς προειδοποίηση, μιλάμε για 50 οργανωμένους, μπορείτε να φανταστείτε τι είδους άνθρωποι είναι. Απαίτησαν να μιλήσουν στην ομάδα, τους προπονητές και τους παίκτες. Δεν υπήρξε ποτέ καμία φυσική επαφή, αλλά μας πρέσαραν πολύ.

Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Θέλουν να πουν αυτά που σκέφτονται. Απλώς τους ακούγαμε. Ηταν πολύ ενδιαφέρον την πρώτη φορά που συνέβη, αλλά είναι αυτό που κάνουν.

Είναι πολύ οργανωμένοι. Σαν να έχουν στρατιωτική πειθαρχία. Έχουν δύο-τρεις αρχηγούς που τους καθοδηγούν. Δεν περιμένουν καν να τελειώσουμε την προπόνηση. Ολοι κάνουν ησυχία και ο επικεφαλής μιλάει. Εμείς περιμένουμε, όλοι είμαστε σιωπηλοί και ο επικεφαλής τους αρχίζει να μιλάει. Λέω μιλάει γιατί μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός.

Διαλέγουν άτομα και απλά εύχεσαι να έχεις κάνει αρκετά για να μην σε κοιτάξουν. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν με έχουν διαλέξει. Ο αρχηγός μας μπορεί να μιλήσει εκ μέρους των παικτών αν του ζητηθεί. Κανείς δεν μιλάει αν δεν του ζητηθεί.

Μπορείς να μεταφράσεις τα λεγόμενα τους απλά και μόνο από το ύφος τους. Είναι ένα εκπληκτικό γεγονός να το παρατηρείς. Δεν λέω ότι είναι το σωστό, αλλά δεν έχει κάνει καμία ζημιά και σε εμάς. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα που τα απολαμβάνω τόσο πολύ, βλέποντας που λειτουργούν τα πράγματα εδώ. Είναι λίγο οδυνηρό.»

Ο Στιλ ρωτήθηκε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (στο Καραϊσκάκη) και δήλωσε:

«Ο μπαμπάς μου ήρθε με έναν φίλο του φέτος και το απόλαυσαν. Δεν επιτρέπεται να έρχονται στους αγώνες οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας αλλά υπάρχουν καπνογόνα, φωτοβολίδες, βεγγαλικά.

Αισθάνεσαι ότι είσαι στο μέσο των γυρισμάτων μίας ταινίας. Χρειάζεται πάντα να περιμένεις 10-15 λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς, κανείς δεν μπορεί να δει τη μπάλα. Επίσης δεν βλέπουμε αμάξι για μίλια επειδή όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί για να περνάει το πούλμαν της ομάδας.

Δεν λέω ψέματα, δεν βλέπεις οπαδούς παρά μόνο όταν βγεις στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. Τότε έρχεται το εκκωφαντικό γιουχάρισμα. Είναι τρομερά, αυτός είναι ο λόγος που έρχεσαι σε αυτά τα μέρη. Δεν θα το άλλαζα. Έχω κερδίσει πάρα πολλά. Το καλό είναι ότι έχω γίνει εδώ καλύτερος τερματοφύλακας».

*Για να δούμε τι έχουν να πουν οι «αντικειμενικοί» για αυτές τις δηλώσεις. Δεν είναι κανένα καλοπληρωμένο άρθρο από κάποιον Ματ Σκοτ, είναι δηλώσεις του ίδιου του τερματοφύλακα του ΠΑΟ.

Πηγή: sport24.gr

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3532263/Luke-Steele-upsetting-Panathinaikos-Ultras-turn-demand-speak-players-s-never-physical-aggressive.html

admin