Home Ποδόσφαιρο Υπαρκτό το ενδιαφέρον, πολύ δύσκολη η περίπτωση
Υπαρκτό το ενδιαφέρον, πολύ δύσκολη η περίπτωση
0

Υπαρκτό το ενδιαφέρον, πολύ δύσκολη η περίπτωση

0
0

Στο φως της δημοσιότητας έφερε την Παρασκευή (3/8) η εφημερίδα Sportday το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου, στην περίπτωση πώλησης του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, όλη την ημέρα υπήρξε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, ειδικά στη Γαλλία, σχετικά με το κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια τόσο εντυπωσιακή κίνηση.

Η πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος υπήρξε από την ιστοσελίδα maxifoot.fr. Οι Γάλλοι γράφουν για το θέμα Μήτρογλου-Ολυμπιακός:

«Μια διέξοδος στην Ελλάδα για τον Μήτρογλου.
Το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου, στη Μαρσέιγ ή αλλού; Το μεταγραφικό καλοκαίρι της Ολυμπίκ Μαρσέιγ μπορεί να αναστατωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Στην κατεύθυνση των αφίξεων, αναμένεται ένας μέσος για να υποστηρίζει τον Λουίζ Γκουστάβο ενώ το κλαμπ αναζητά επίσης έναν επιθετικό, με τις φήμες να συμπεριλαμβάνουν και τα ονόματα των Μάριο Μπαλοτέλι και Ολιβιέ Ζιρού.

Φυσικά, η πιθανή άφιξη ενός επιπλέον στράικερ θα έχει συνέπειες στο ήδη υπάρχον ρόστερ της Μαρσέιγ. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να φανταστούμε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να «σπρώξει» προς την έξοδο έναν από τους επιθετικούς της: τον Βαλερί Ζερμαίν ή τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Mήτρογλου ευχαριστεί τον Ολυμπιακό
Απογοητευτικοί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-2018, οι δύο άνδρες έχουν αβέβαιο μέλλον στη Μασσαλία. Αλλά με το μεγάλο μισθό του, ο Έλληνας διεθνής κοστίζει πολλά για να μπορεί να θεωρηθεί απλώς μια εναλλακτική λύση. Έτσι, η αποχώρησή του θα μπορούσε να ανακουφίσει τα οικονομικά της Μαρσέιγ. Και ακριβώς, ο 30χρονος παίκτης μπορεί να βρίσκεται στο σημειωματάριο του Ολυμπιακού, για να αντικαταστήσει σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Sportday, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον οποίο παρακολουθεί η Μπεσίκτας. Πρόβλημα ότι ο ελληνικός σύλλογος δεν έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα και μια συμφωνία θα μπορούσε να είναι δυνατή μόνο μέσω δανεισμού. Είναι όμως προς το πραγματικό συμφέρον της Ολυμπίκ Μαρσέιγ; Δεν είμαστε σίγουροι…

Η ΟΜ θα πρέπει να αποφασίσει…
Ο Μήτρογλου αποκτήθηκε για 15 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι μόνο για το 50% των δικαιωμάτων του από την Μπενφίκα, αλλά πλέον έχει πέσει η αξία του. Αν και η απογοητευτική σεζόν του (13 γκολ) έχει δικαιολογίες τους τραυματισμούς του και την απουσία του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, οι υποψήφιοι για να τον αποκτήσουν δεν είναι πολλοί και η Μαρσέιγ θα μπορούσε να αναγκαστεί να πουλήσει απλώς για να πουλήσει.

Αντίθετα, ο Ζερμαίν, που αποκτήθηκε με 8 εκατομμύρια, έχει μια ενδιαφέρουσα δημοτικότητα στην αγορά, ειδικά στην Ligue 1. Το να πουλήσει τον πρώην Μονεγάσκο, ακόμη και χωρίς να χάσει χρήματα, φαίνεται δυνατό.

Αν λοιπόν φτάσει και κάποιος άλλος επιθετικός, όπως αναμένεται, στη Μασσαλία πριν από τις 31 Αυγούστου η Μαρσέιγ θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στους Μήτρογλου και Ζερμαίν».

http://www.maxifoot.fr/football/article-36889.htm

Την ίδια περίπου άποψη και γνώση περί του θέματος έχουν και δημοσιογράφοι, ειδικοί στο χώρο του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Guillermo Bullón γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter:
«Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κώστα Μήτρογλου 🇬🇷 είναι πραγματικό, αλλά η ΟΜ δεν έχει καμία πρόθεση να ξεπουλήσει τον επιθετικό. Εάν η προσφορά δεν είναι ικανοποιητική, €10-15M, και δεν υπάρχει εγγυημένα αντικατάσταση, θα απορριφθεί.

Ο Γάλλος William Vermeulen γράφει:
«ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την Κώστα Μήτρογλου, το πρόβλημα παραμένει οικονομικό, ο σύλλογος θα πρέπει να πουλήσει τον επιθετικό του σε καλή τιμή για να μπορέσει να έρθει ο Μήτρογλου».

Από τα ευρήματά μας λοιπόν στο διαδίκτυο προκύπτουν κάποια συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, αλλά θα μπορούσε να τον αποκτήσει κατά πως φαίνεται μόνο με τη μορφή δανεισμού και μόνο προς το τέλος του καλοκαιριού στην περίπτωση που η Μαρσέιγ είχε αποκτήσει κάποιον άλλο επιθετικό και δεν υπήρχαν άλλες ομάδες να αποκτήσουν με μεταγραφή το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη που ανήκουν στη γαλλική ομάδα. Και όλα αυτά με την προαίρεση πως ο ίδιος ο παίκτης θα συμφωνούσε σε γενναίο ψαλίδι στα χρήματα του συμβολαίου του (παίρνει πάνω από 2 εκατομμύρια καθαρά στη Μασσαλία).

Εφικτό; ποτέ μη λες ποτέ…

*Εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει η Μαρσέιγ ελεύθερο τον Μήτρογλου. Επειδή το είδαμε και αυτό γραμμένο στον ελληνικό Τύπο…

admin